Kevés az újépítésű lakás Dél-Pesten, lecsapnak rájuk a vevők

2018.02.20.
Szinte egyáltalán nincsenek újépítésű projektek a külső pesti kerületekben, annak ellenére, hogy XVIII. vagy a XIX. kerület népszerűségét tekintve a budapesti középmezőnyben található. Ezért, ha megjelenik itt egy-egy új fejlesztés, sorban állnak érte a vevők.

Téglalakás-árban a panelek - a III. kerület ingatlanpiaca

2018.02.07.
Habár az árak még mindig emelkednek, ez nem veszi el a vevők kedvét a III. kerületben: jelentős a kereslet a kisebb lakások iránt. Ennek ellenére a túlárazott ingatlanok beragadnak a piacon, így az értékesítési idők egyre hosszabbak.

Milyen hosszú távra vásárolunk most lakást?

2018.01.30.
Túl gyakran nem érdemes lecserélni megvásárolt ingatlanunkat, hiszen az ingatlan-adásvételnek jelentős költségvonzata van. Ebbe nem csak a jövedelem után fizetendő adó vagy a felújítás tartozik bele, hanem a hirdetés, a költözés és az értékesítés költségei is. De mi a helyzet a gyakorlatban, hány évente cseréljük le a lakásunkat, hogy az élethelyzetünknek éppen megfelelő otthonba költözzünk?

A vevők továbbra is sorban állnak a panellakásokért

2018.01.24.
Habár az árak már nem emelkednek tovább, változatlanul masszív kereslet jellemző a X. és XVII. kerületek ingatlanpiacára. Errefelé továbbra is a panel a legkeresettebb kategória, de jól mennek a téglalakások, és az újépítésű ingatlanok iránt is határozott érdeklődés mutatkozik.

Rosszul tudod, mennyit ér a lakásod!

2018.01.09.
Tudod mennyit ér a lakásod? Jól fontold meg a választ. Nem, annyit semmiképpen. Gondold át újra. Ez már jobb, de még mindig nem az igazi. Akkor mégis honnan tudhatjuk? 

Megjelentek a beragadt ingatlanok a piacon - a VIII. és IX. kerület ingatlanpiaca

Egyre több időbe telik az ingatlanok eladása a VIII. és IX. kerületek ingatlanpiacán, aminek elsősorban az az oka, hogy elszálltak az árakkal az eladók. A vevők eközben egy kategóriával feljebb nézelődnek, és hitelből pótolják a különbözetet.

Mikorra fogynak el az újépítésű lakások?

2017.12.12.
Nem érdemes halogatniuk a döntést azoknak, akik újépítésű ingatlan vásárlását tervezik az elkövetkező években. Kormányzati szándék ugyanis egyelőre nem látszik a kedvezményes lakásáfa megtartására. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak megemelkednek az árak, hanem 2020 után leállnak az átadások, miközben vészesen fogy a jelenleg elérhető újlakás-készlet.

A panelek továbbra is verhetetlenek - Észak-Pest ingatlanpiaca

2017.12.05.
Ezúttal a IV. és XV. kerületek ingatlanpiacát jártuk körül szakértőnk segítségével. Szavaiból kiderül, hogy milyen áron kelnek el most a panellakások, mi jellemző az újépítésűek piacára, és mi a helyzet a bérlakások szegmensében Észak-Pesten. Reméljük információinkkal sokat tudunk segíteni lakásvásárlás, -eladás és -bérlés előtt álló olvasóik számára!

Most már érdemes lehet felújítva eladni a lakásunkat?

2017.11.28.

Óriási, ultramodern városrésszel gazdagodik Budapest

2017.11.22.
Budapest legértékesebb üresen álló telkét beépítik, óriási vállalkozásba vágta a fejszéjét a tulajdonos Gránit Pólus, ezzel a régió legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztését a valósítják meg a következő években. Az egymilliárd eurós összköltségű új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és szálloda épülnek. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?