Hogyan ne vásároljon ingatlant külföldön?

2018.11.05.
Óvatosan vásároljunk ingatlan külföldön! – figyelmeztet Balla Ákos. A helyi ingatlanpiac viszonyokat és jogrendszert nem ismerő magyar vásárlókat könnyen csőbe húzhatják a furfangos közvetítők és a nagy távolság sem segíti a sikeres ingatlan vásárlást.

Sokan szorulnak ki a fővárosi albérleti piacról

2018.10.07.
Egyre nagyobb teret hódít Budapesten az airnbn típusú lakás bérbeadás, ami ugyan jótékony hatást gyakorol az igényszintek emelkedésére, de számos jogi és adózási kérdést hagy megoldatlanul.

Túlárazás és komolytalan vásárlók a pesti ingatlanpiacon

2018.10.02.
Sok a túlárazott ingatlan a pesti ingatlanpiacon, az ingatlanközvetítők életét pedig a komolytalan vevők és eladók keserítik meg. A jól árazott lakás, akár két hét alatt gazdára talál, a házak és telkek azonban nehezen kelnek el.

Nem könnyű most normális ingatlant találni - a XVIII. kerület ingatlanpiaca

2018.09.28.
Habár élénk a kereslet, de magasak az árak és gyenge a kínálat a XVIII. kerület ingatlanpiacán. Emiatt sokan elbizonytalanodnak azok közül, akik szeretnének továbblépni, költözni. Ráadásul lehet, hogy a jövő évben még rosszabb lesz a helyzet.

Aki panellakást venne Észak-Pesten, ne is álmodjon alkuról

2018.09.19.
Továbbra is a kis és közepes méretű panellakások iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet a IV. és XV. kerület ingatlanpiacán. Ennek hatására az árak is tovább emelkedtek.

Csak a jól árazott ingatlanoknál “dübörög a piac” a bel-budai kerületekben

2018.09.12.
Még mindig nem állt meg az ingatlanárak emelkedése a bel-budai ingatlanpiacon. Ennek ellenére a túlárazott lakások senkinek sem kellenek, csak akkor, ha kiválóak az adottságaik. Ilyenből azonban kevés van.

Nem csak az árak emelkednek: új irányt vett az “albérleti piac"

2018.09.04.
Miközben az elmúlt évek lakásbérleti piacról szóló hírei szinte mindig csak az emelkedő árakról szólnak, ezzel párhuzamosan más, a piac egészét meghatározó folyamatok is megjelentek. A változó bérleti piac egyik fontos jellemzője, hogy terjednek a professzionális ingatlankezelési szolgáltatások.

Egyre jobban elszállnak az árak a balatoni ingatlanpiacon

Miközben a budapesti ingatlanpiacra már az árak stagnálása, vagy bizonyos szegmensekben legfeljebb szerény mértékű emelkedése jellemző, a Balatonon még úgymond “dübörög” az ingatlanpiac. Továbbra is jelentős kereslet mutatkozik minden iránt: legyenek azok lakóingatlanok, nyaralók, használt, újszerű vagy akár újépítésű apartmanok.

Milyen családi házakat keresnek most a vevők Budapesten és környékén?

2018.08.14.
A használt családi házak nem tartoznak a vevők kedvencei közé a budapesti ingatlanpiacon. Ennek oka egyrészt az árakban keresendő, másrészt abban, hogy nehezen találnak az igényeiknek megfelelőt. A keresést az is nehezíti, hogy egyre rosszabb minőségű a kínálat.

Milyen gyorsan lehet most eladni egy ingatlant?

2018.08.08.
Mivel a kereslet változatlanul erős, így továbbra sincs gond a budapesti lakóingatlanok eladásával. Ugyanakkor a szakértők szerint az átlagos értékesítési idő növekedni látszik. Ennek oka, hogy habár egy-egy jól árazott és vonzó adottságokkal rendelkező ingatlant egy-két hét alatt el lehet adni, a jelentősen túlárazott ingatlanokra még érdeklődő sincs.

Ezeket a cikkeket olvastad már?