Sokan szorulnak ki a fővárosi albérleti piacról

Egyre nagyobb teret hódít Budapesten az airnbn típusú lakás bérbeadás, ami ugyan jótékony hatást gyakorol az igényszintek emelkedésére, de számos jogi és adózási kérdést hagy megoldatlanul.

Az albérletpiac szintén az árak emelkedésével reagált a gazdasági és társadalmi környezetben bekövetkezett változásokra, ám ennek hátterében több ok is áll: az úgy nevezett rövid távú lakáskiadás, vagyis az airbnb-zés térhódításával Budapest belvárosában ugyancsak felszaladtak az albérletárak.

Balla Ákos, a Balla ingatlan tulajdonos-ügyvezetője, a BKIK Ipari Tagozatának tagja úgy véli, vége annak az időszaknak, amikor bármilyen állapotú lakást ki lehetett adni, ma már egyre inkább az figyelhető meg, hogy az igényesen felújított, szépen berendezett, modern gépekkel felszerelt lakásokat keresik, amihez a piacnak és a főbérlőknek is igazodniuk kell.

Az ingatlanszakértő úgy véli, az airbnb típusú bérbeadási piac jótékony hatást gyakorolt az igényszintekre, de az is igaz, hogy ezzel együtt számos jogi és adózási kérdés is megoldatlanul maradt. Sokan vannak, akik kiszorulnak az albérleti piacról, mert 70-80 ezer forintjuk lenne e célra, így kis túlzással a híd alá kell menniük aludni, mert ennyiért nem találnak albérletet.

A témáról részletesen is meghallgathatják Balla Ákost a BKIK Kamarai Napok keretében rendezendő Ipar és Kereskedelem Napján október 18-án a Hungexpo B pavilonjában (1101 – Budapest, Albertirsai út 10.)

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/60981/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?