Óriási, ultramodern városrésszel gazdagodik Budapest

Budapest legértékesebb üresen álló telkét beépítik, óriási vállalkozásba vágta a fejszéjét a tulajdonos Gránit Pólus, ezzel a régió legnagyobb volumenű magán ingatlanfejlesztését valósítják meg a következő években. Az egymilliárd eurós összköltségű új városnegyedben irodák, kereskedelmi egységek, lakások és szálloda épülnek. 

A WestEnd pláza szomszédságában árválkodó, közel 100 ezer négyzetméteres telekre (nem összekeverendő a rosszemlékű Kormányzati negyeddel), 320-450 ezer négyzetméternyi új negyedet valósít meg a Demján Sándor és Csányi Sándor nevével is fémjelezett Gránit Pólus. A beruházó szerint a fejlesztés egy modern városi környezetet teremt majd meg, ahol az épített és a zöld környezet kombinációja, az urbanisztikai megoldások és a szolgáltatási mix révén új életminőséget biztosít a felhasználók számára. Valószínűleg Budapest legdrágább lakásai lesznek ezek. 

A projekt különlegessége, hogy már a tervezés során is úgynevezett SMART megoldásokkal számolnak, ezek jellemzője, hogy különböző okos informatikai eszközök segítségével jelentősen növelni tudják energiahatékonyságot, így hatékonyabb lesz a fenntartás és csökken a környezetterhelés. 

Jó hír, hogy egy közel 2 hektáros parkot kialakítanak a területen, melyen a szolgáltató-, a vendéglátó- és szórakozóhelyeket felhúznak, amihez bárki hozzáférhet, nem csak a bérlők, lakók. A beruházó reményei szerint ez egy igazi turisztikai mágnes is lesz, ami növelhető Budapest versenyképességét az európai porondon. 

A látványtervek elképesztően jól néznek ki, reméljük sikerül is maradéktalanul átültetni őket a valóságba, hiszen nagyon ráfér már a területre a megújulás. Ha minden jól megy jövőre már le tudják tenni az alapkövet, és 2020-ra az első ütemet már át is tudják adni. 

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/45109/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?