Egyszer minden ház kéz lesz

Azt mondják az okosok, hogy egy kertesház sosem készül el teljesen. Na most ehhez olyan nagy ész azért nem kell, mert ha az ember úgy gondolja, hogy már éppen befejezte az épületet, a kertet, mindent, akkor úgyis kitalál valamit arra, hogy miként lehetne még molyolni a ház körül. Ezt ugye magunktól is kitalálhatjuk, de van amikor segítséget kapunk az ötletelésben egy banktól.

Most az MFB állt elő egy termékkel, amire nehéz nemet mondani. A nulla százalékos hitelt, hivatalos megfogalmazással, épületenergetikai beruházásokra használhatjuk fel. Márpedig erre lehet és érdemes is költeni, mert középtávon is pénzt spórolhatunk meg ezzel magunknak.

A hivatalos szóhasználat mögött a következők állnak: fűtési rendszerek korszerűsítése, szigetelés, nyílászárók cseréje, napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy faelgázosító berendezések beépítése. Ezek mindegyike komoly megtakarítást eredményez, ráadásul az ingatlan értéke is alaposan megemelkedik az ilyen jellegű fejlesztéseket követően – ez pedig ugye már a sokadik nyereség az üzleten, mert a hitel olcsó, a rezsi megtakarítás magas, a házunk vagy lakásunk ára pedig eladás esetén magasabb lehet.

A felvett hitel összeg – házak esetében maximum 10, lakások és lakásszövetkezeteknél 7-7 millió – tíz százalékának kell önerőként rendelkezésre állni és az előírások szerint a szerződéskötést követő másfél éven belül el kell kezdődnie a beruházásnak. Vagyis aki most köt megállapodást, annak sem kell télvíz idején ablakokat cserélni – pedig szórakoztató ám az novemberben, ezt tapasztalatból mondom –, hanem várhat vele tavaszig. Vagyis van idő megkeresni a megfelelő szakembereket és felkészülni arra a traumára, amit a lakás felújítása okoz. Ugyanakkor megéri.

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/43138/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?