Kevés megkötés és járulékos költség

Amikor az ember hitelt vesz fel, akkor kicsit aggódva, összeugrott gyomorral lép be a bankba, hiszen az elmúlt években nem sok jót hallott a pénzintézetekről. Elszállt kamatok, egekbe szökő törlesztő részletek és egy rettenetesen hosszú folyamat, amelynek a végén az ember nagy nehezen eljut a hitel valós felvételéig és megvalósíthatja a terveit.

Nos az MFB nagyot lépett előre, hiszen a lakások, házak energiaforrásának megújítását célzó kölcsönhöz gördülékenyen, gyorsan juthat hozzá az ügyfél. Mert azzal együtt, hogy ez a hitel sok mindent kínál – például nulla százalékos kamatot –, egy csomó minden kimaradt belőle. Bevallom a hitelekkel kapcsolatban leginkább az idegesít, hogy egy csomó pluszköltséget tartalmaznak. Ellenben az MFB új konstrukciójában nincs kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési és szerződésmódosítási díj. Vagyis lényegében a járulékos és rémesen bosszantó költségek jelentős része eltűnt.

Ez a kölcsön teljes összegétől függően, igencsak jelentős megtakarítást jelent, vagyis csökkennek a kiadások. Vagyis ez a hitel nemcsak a lakás, vagy a ház fűtési rendszerének, szigetelésének korszerűsítése után eredményez költségcsökkentést, hanem olcsóbban is vehető fel, mint más hasonló termékek.

Ráadásul a helyzet azért is igencsak bíztató, mert ehhez a kölcsönhöz lényegében mindenki hozzájuthat, aki korszerűsíteni szeretné az ingatlanját. Nincs megkötés: igényelheti a házzal rendelkező család, de társasházak és lakásszövetkezetek is. A felvehető hitel összegében van csupán különbség, hiszen a magánszemélyek 10 milliót, a társasházak és a szövetkezetek lakásonként 7 milliót, de elég lényeges megkötés – a kevés regula közül az egyik legfontosabb –, hogy maximum húsz év alatt vissza kell fizetni.

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/42862/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?