Teszteljük a hitelképességünket

A hitelfelvétel előtt az emberben vannak kérdések az elbírálással kapcsolatban. A régi tapasztalatok ugye azt mutatják, hogy egy egészen érdekes játék megy végbe a pénzintézet és az ügyfél között, hiszen utóbbi nagyon szeretne pénzhez jutni, előbbi pedig adná is az összeget, de közben újabb és újabb feladatokat állít. Ennek aztán néhány esetben az a vége, hogy egy csomó idő és pénz feleslegesen ment el, mert nem lesz belőle üzlet.

Nagyon fontos kérdés, hogy miként lehet minimalizálni az elutasítás kockázatát. Egyrészt az MFB Pontokban a pénzintézetek munkatársai részletes felvilágosítást adnak arról, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a hiteligénylőnek, de az interneten hagyhatunk üzenetet is a banknak, amelyben visszahívást kérhetünk, vagyis ki sem kell mozdulni otthonról, hogy minden információt megszerezzünk.

A hitelképességünk tesztelésére azonban van egy még egyszerűbb megoldás: az MFB honlapján található egy Előzetes hiteligénylés vizsgálat, amelynek kitöltésével képet kaphatunk arról, hogy hozzájuthatunk-e a kölcsönhöz. Egy tesztet képzeljünk el, amelyben választani kell, hogy milyen ingatlantípusról van szó, illetve ki kell jelölni, hogy a Közép-Magyarország régióban, vagy az ország más részén akarunk energiatakarékossági beruházást végrehajtani – ez azért fontos, mert más pályázat vonatkozik a különböző térségekben élőkre.

A közel 20 kérdésből álló teszt legnagyobb előnye az, hogy ha van bármiféle olyan ok, ami biztosan kizárja a kitöltőt a hitelre jogosultak köréből, akkor az azonnal kiderül, vagyis nem kell felesleges köröket lefutni. Érdekes, hogy az például nem kizáró ok, a már van jelzálog a fedezetet biztosító ingatlanon, de még csak az sem, ha az igénylőnek már van felvett kölcsöne. 

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/42624/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?