Nullaszázalékos hitel egyszerűbb ügyintézéssel

Ingatlan, hitel. Hitel, ingatlan. Az esetek többségében nem megy az egyik a másik nélkül. És akkor jön az ismerős helyzet, hiszen amikor hitelt vesz fel az ember, akkor az minden kétséget kizáróan fontos és új élethelyzetet teremt. Sok minden mérlegelése után kell egy felelős döntést meghozni, amelynek eredményeként az életkörülményeink (ingatlanunk állapota, korszerűsége) javulnak, de hosszú időre a családi költségvetés részévé teszünk egy állandó kiadást.

Ez a trauma még tetézhető azzal, hogy kismillió papírt kell beszerezni, órákat kell adminisztrálni. Márpedig az átlagember már csak olyan, hogy ha már meghozta a döntés, akkor gyorsan a végére akar járni az ügyeknek.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) módosította az európai uniós forrású "Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram" adminisztrációját, így sokkal könnyebb a végére járni az ügyeknek, ennek köszönhetően már sokkal könnyebben igényelhető – a piaci feltételeknél jóval kedvezőbb – nulla százalékos hitel.

A programmal kapcsolatos ügyintézést segíti, hogy az év végéig 642 MFB Ponton igényelhető a nulla százalékos energiahatékonysági hitel, amelynek az előzetes hitelbírálati kérdőíve az interneten is kitölthető.

Könnyíti az ügyfelek helyzetét az is, hogy például a hitel felvételéhez szükséges dokumentumok költsége – például a tulajdonilap – beleszámítható az önerőbe, vagyis ezzel is hiteligénylő költsége csökken.

Emellett változott a szabályozás, így ha magánszemély 2 millió forint kölcsönösszeget elérő vagy azt meghaladó hitel esetén a tőkekitettség 70%-áról 50%-ra csökken az elvárt fedezet mértéke. Szintén könnyítés, hogy a korszerűsítés tárgyát képező ingatlanokra vonatkozóan törlésre kerül az a szabály, miszerint azok rendeltetésszerű használatát fűtési célú energiaszámlákkal igazolni szükséges. Lehetővé válik a részleges homlokzatszigetelés, vagyis a hitel felvétele esetén már nem szükséges a lakóépület összes homlokzati síkjának szigetelése.

Szóval a helyzet egyre jobb és olyan hitelről beszélünk, amely valóban nulla százalékos, így tényleg annyit kell visszafizetnünk a banknak, amennyi hitelt felvettünk.

Ingatlankorszerűsítés esetében ez sem elhanyagolható.

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/42376/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?