Az olvasó kérdez - a szakértő válaszol #2

Blogunkban igyekszünk nem csak a magyarországi ingatlan-helyzetről aktuálisan tájékoztatni a nagyérdeműt, hanem az azokkal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre is megpróbáljuk a lehető legkompetensebb válaszokat előállítani. Mivel az egyes megkeresések általános, közérdekre számot tartó kérdéseket feszegetnek, így azok feloldását szeretnénk a nagy nyilvánosság előtt megtenni, természetesen anonimizálva.

Kérdés:

Tavaly öröklésből szereztem ingatlant, tehát nem vettem, az illeték kifizetése folyamatban van. Ha az idén eltudom adni, az mit jelent? Adóköteles jövedelmet?

A kérdésre Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője válaszol:

Az öröklés kapcsán megállapított érték és az ingatlan eladási ára közötti összeg adóköteles, melyre ha tavaly történt az öröklés kedvezmény nem vonatkozik, az általános adózási szabály alkalmazandó.

Címkék: Jog, adó
1
https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/36329/pics/14900050338809095_800x600.jpg
Jog, adó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Nándi 2017-04-06 07:49:04
T. Cím! 2000.02,25 egy telket megosztottak építési, és később utca építési részre. A tulajdonos 2002-ben eladta, de tévesen a külső utcai részre elkülönített telket nem írták át az új tulajra, Csak az építési területet. Ez a tulaj 200310.28-án eladta, majd ettől 2004.12,28-án én vettem meg. A ház építését befejeztem, a lakatásit kiadták annak ellenére, hogy az utcai rész a birtokomban lett volna. Az eredeti tulaj nem is tudja, hogy ez a nevén van. Az önkormányzat most utat épít, és ez az akadálya. Az útépítésnek. Az eredeti tulaj ismeretlen címen. nincs aki lemondjon az Önkormányzatnak, nincs 15 évem, hogy elbirtokoljam és átadjam. Az utat meg nem építik meg mert tisztázatlan a tulajdonviszony. Ki és mit léphet. Köszönöm segítségüket. Medved Nándi
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?