Ahol jó ár/érték arányban vásárolhatunk ingatlanokat: Érd ingatlanpiaca

Ha valaki egy jó családi házat, esetleg lakást szeretne vásárolni Dél-Budán, de a XI. kerület vagy akár a XXII. kerület árait nem tudja megfizetni, akkor számára ideális választás lehet Érd.

Érd most egy kifejezetten dinamikus ingatlanpiacú település, ahol a jelentős kereslethez számottevő kínálat is társul. Így viszonylag könnyen lehet értékesíteni itt ingatlanokat, de meg is lehet találni rendkívül gyorsan a számunkra legmegfelelőbbet, mégpedig Budapesthez képest ár/érték arányban határozottan jó árakon.

Jóval a XI. kerületi árak alatt

Érden a XI. kerület árainak mintegy feléért-harmadáért tudunk családi házat, lakást vagy akár telket vásárolni. Ez azt jelenti, hogy 25 millió forintig bezárólag keresnek és kapnak is egy jól élhető családi házat azok, akik itt vásárolnak. A házrészek esetén 8-10 milliós az értékhatár, de természetesen a 25 milliós összeg felett is történnek adásvételek, azonban jellemzőbbek az ez alatti vásárlások. Ugyanez a jelentős árkülönbség érvényes egyébként telkekre és lakásokra is.

Lakások iránt is komoly kereslet mutatkozik a családi házak mellett, ezekből azonban jóval kevesebbet tudnak mutatni az érdeklődőknek az itt dolgozó ingatlanközvetítők. Panelből kifejezetten kicsi a kínálat, de sajnos lakásból is szerényebb, mint amire igény mutatkozna. Ennek ellenére egyelőre nem igazán jellemzőek a beruházások, vagyis nem várható a közeljövőben újépítésű lakások tömeges megjelenése. Ennek oka, hogy az agglomerációs piac kicsit lassabban reagál, mint a budapesti, ahol több nagyobb projekt is az utolsó fázisba jutott mostanra.

Telekből viszont akad megfizethető árakon, így aztán az önerős, de a vállalkozói családi ház építések is kifejezetten jellemzőek most a településre.

Kik költöznek Érdre?

Érdre többnyire a családok betelepülése jellemző, és ők jellemzően családi házakat keresnek maguknak. Akik ide költöznek, azok vállalják a Budapestre való bejutással járó nagyobb terhet annak fejében, hogy a fővárosi árakhoz mérten jóval olcsóbban juthatnak hozzá egy azonos kategóriájú ingatlanhoz, illetve nem kell beérniük egy sokkal kisebb és kedvezőtlenebb adottságú, de árban azonos megoldással, mondjuk a XI. kerületben.

Érd madártávlatbólA családok mellett az érdi ingatlanvásárlók egy jelentős részét a vidékről vagy a környékbeli településekről beköltözők teszik ki, akik nem tudják vagy nem akarják megfizetni a budapesti, lényegesen magasabb árakat. De így vannak ezzel azok az újrakezdők is, akik az élethelyzetükben bekövetkezett változások folytán anyagilag csak azt tehetik meg, hogy egy agglomerációs település ingatlanpiacán teremtenek új otthont maguknak.

Tömegközlekedés és infrastruktúra

Habár kétségtelenül távolabb fekszik a budapesti belvárostól, mint bármely dél-budai kerület, ennek ellenére nem mondható nehéznek a bejutás Érdre, különösen tömegközlekedéssel. Nem csak a fővárosból, a Kelenföldi Pályaudvarról jár kifejezetten sűrűn a vonat Érdre, hanem Érden belül is jó a tömegközlekedés. Az is igaz ugyanakkor, hogy autóval bizony néha kicsit hosszabbra nyúlhat az utazási idő, amikor bedugulnak a budapestre vezető utak, így ez a megoldás időnkét nem a legoptimálisabb a közlekedés szempontjából.

A jó tömegközlekedés mellett Érd infrastrukturális ellátottsága is kiváló, messze megelőzi a környező településekét. Ez azt jelenti, hogy az óvodák, iskolák, egyéb közintézmények száma, kiépítettsége rendkívül jó az agglomerációs településen, ezért is lehet ideális választás családok számára.

Akadnak persze olyanok, akik a közlekedési adottságokat mérlegelve inkább beérik egy kisebb, szerényebb budapesti lakással is, hiszen megszabadulnak a mindennapi munkába járás költségeitől. Sokan azonban inkább a zöldebb, csendesebb környezetet, a szomszédoktól való nagyobb távolságot választják egy családi ház vásárlásával, mely egy egészen más életérzést kínál, mint egy zajos, forgalmas helyen lévő fővárosi lakás.

https://ingatlan.blogstar.hu/./pages/ingatlan/contents/blog/30058/pics/14731636195615089_800x600.jpg
Ingatlanközvetítés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?