A magasabb árakon is van vevő az érdi ingatlanokra

2017.07.25.

10-15 százalékkal emelkedtek az érdi ingatlanárak egy év alatt, ez a trend azonban lassan véget érhet. Ezt mutatja az ismét megjelenő alku az adásvételeknél.

Az árak emelkedésén túl jelentősebb változásra nem került sor az érdi ingatlanpiacon az elmúlt hónapokban: az érdeklődők, illetve ebből a vásárlók aránya hasonló az előző évihez, és nagyjából ugyanannyi ingatlant értékesítettek az idei első félévben is, mint 2016 azonos időszakában - derült ki Hártó Regina, a Balla Ingatlan érdi irodája vezetőjének szavaiból.

Mennyit lehet most alkudni a hirdetési árakból az ingatlanpiacon?

2017.07.18.

Míg az elmúlt egy-két évben szinte minimálisra szűkült az alku lehetősége az eladó lakóingatlanoknál - sőt voltak esetek, amikor felfelé licitáltak a vásárlók -, az idén megint egyre inkább úgy tűnik a szakértői nyilatkozatokból, hogy nő a különbség a hirdetési árak és a tényleges értékesítési árak között, miközben növekszik az alku mértéke. A kép azonban vegyes.

Mennyivel kerül többe egy metróközeli lakás a budapesti ingatlanpiacon?

2017.07.11.

A jó közlekedés mindig is értékmeghatározó tényező volt az ingatlanpiacon. Ha a tömegközlekedést használjuk, mi lehet jobb megoldást, mint egy metróvonal mellett, illetve metrómegállók közelében fekvő lakás? A szakértők szerint a metróközeli ingatlanokat valóban kedvelik a vevők. De mit jelent ez az árakat tekintve?

Eladó panelekből és házakból is kevés van a X. és a XVII. kerület ingatlanpiacán

2017.07.05.

Továbbra is az erős kereslethez mérten szerény kínálat jellemző a X. és a mögötte fekvő XVII. kerületek ingatlanpiacára. A régebben hirdető ügyfelek kivárnak, kitartva az árakat. Az alku csekély mértékű, sőt egyes tranzakcióknál előfordul a teljes alkuképtelenség is.

Milyen újépítésű lakásokat keresnek az emberek? Mi számít újlakás-vásárlásnál?

2017.06.20.

Egyre szaporodnak az újépítésű lakóingatlan-projektek az országban. Sok esetben már elindultak a beruházások, de akad, amelyik még csak tervezőasztalon létezik. A vevők pedig keresik maguk számára az ideális megoldást. A kérdés az, hogy pontosan mit? Mire figyelnek, és mire kellene figyelniük újépítésű ingatlan vásárlásakor?

A Balla Ingatlan egy éve felmérte az igényeket egy több mint ezer főt bevonó kutatásban. Kiderült, hogy mire vágynak, mit szeretnének az emberek. Mostanra azonban már a szakértők tapasztalatai alapján az újlakásvásárlás valósága is megmutatkozott, vagyis hogy valójában mit vesznek, mire van pénzük az újlakás-piacon.

Szinte nincs olyan ingatlan, amit ne lehetne most eladni a balatoni ingatlanpiacon

2017.06.13.

Rendkívüli mértékben megélénkült a balatoni ingatlanpiac a tavalyi év tavaszától. Fokozatosan gyarapodott a vásárlók száma, majd tavaly ősszel, illetve az idei év elején robbanás következett be. A Velencei tónál ekkora lendületet nem tapasztalnak a szakemberek, de ott is folyamatosan nő a kereslet és szűkül a kínálat. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy kevés az új fejlesztés.

A félrevezetett ingatlanpiac

2017.06.06.

Miért van szakadék a hirdetési árak és a valós árak között?

Belekerültünk egy ördögi körbe: az ingatlan-eladók a hirdetési oldalak által kommunikált irreális hirdetési árakból indulnak ki, melyek ezáltal egyre magasabbá és magasabbá válnak. Pedig az átlagárak akkor sem mondanak sokat egy adott ingatlan értékéről, ha az eladási árakból képződnek.  A helyzetre van megoldás, csak bízni kellene a valódi szakértőkben.

Már látszik a vége a hatalmas panelár-bummnak - a XIV. és XVI. kerület ingatlanpiaca

2017.05.30.

Egyelőre a túlárazottság jellemző a XIV. és a XVI. kerület ingatlanpiacára, azonban a szakértő szerint már érezni lehet a panelárak megtorpanásának előszelét, mely akár ereszkedésbe is válthat.

Az idei év félideje felé közeledve stagnáló kereslettel találkozhatunk a XIV. és XVI. kerületek ingatlanpiacán. Növekedésről már szó sincs, és úgy látszik, hogy kezd kialakulni az egyensúlyi helyzet az ingatlanpiacon  - jelezte Sebestyén Tamás, a Balla Ingatlan kerületi irodájának szakmai vezetője. Ennek hatására az eddig rendkívül felkapottnak számító panellakásoknál a négyzetméterárak megtorpantak, és most már inkább lefelé mutat az irány.

Merre tart a budapesti ingatlanpiac? Negyedéves ingatlanpiaci jelentések a Balla Ingatlantól

2017.05.23.

A Balla Ingatlan ezentúl minden negyedévben ingatlanpiaci riportokkal jelentkezik, melyek kerületi, illetve kerületcsoportonkéni bontásban az adatokra helyezik a hangsúlyt. Ezekben a jelentésekben áttekintjük az egyes budapesti kerületek, és azon belül az egyes városrészek, valamint az agglomerációs területek ingatlanpiaci árait és a főbb trendjeit. Az első negyedéves jelentések már elérhetők a Balla Ingatlan honlapján.

Behúzták a kéziféket a befektetők a pesti belvárosban

2017.05.16.

Úgy tűnik, hogy mára kicsit megtorpantak a befektetők a belvárosban. Az egyik ok a társasházak ellenállása a rövid távú lakáskiadással szemben, a másik a még mindig jellemző túlárazottság. Pedig a szakértő szerint az utóbbit korrigálni kellene, hogy ismét nagyobb lendületet vegyen a belvárosi ingatlanpiac.

A belső kerületekben a vásárlók 80 százaléka befektető, azonban az utóbbi időben kicsit alábbhagyott az eddigi lelkesedésük, most már óvatosabban vásárolnak - hívta fel a figyelmet Schneider Zoltán, a Balla Ingatlan belvárosi irodájának szakmai vezetője. Ennek több oka is van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?